Μετεξεταστέος 1 στους 4 μαθητές Α Λυκείου στα Βασικά μαθήματα

Μετεξεταστέος 1 στους 4 μαθητές Α Λυκείου στα Βασικά μαθήματα
Βατερλό για τους μαθητές Α’ Λυκείου δείχνουν τα, μέχρι στιγμής, βαθμολογικά στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών της Α΄ Λυκείου στις

προαγωγικές εξετάσεις στις οποίες, για πρώτη φορά φέτος, εφαρμόστηκε ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων. Το μάθημα που «καίει» τους μαθητές είναι η Άλγεβρα, ενώ ακολουθούν τα Αρχαία Ελληνικά.
Τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας σε συνδυασμό με τα πιο αυστηρά κριτήρια προαγωγής θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι μαθητές που θα μείνουν μεταξεταστέοι και θα κληθούν να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο για να περάσουν την τάξη. Για το θέμα, ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος δήλωσε ότι όσες δυσλειτουργίες προέκυψαν θα αντιμετωπιστούν, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απόφαση να δοθεί ειδική βαθμολογική οδηγία φέτος.
Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών κατήγγειλε πως ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προέβη σε ευθεία παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών και συγκεκριμένα της Τράπεζας Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου δηλώνοντας πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων στο Υπουργείο, ενώ έδιναν άλλο στους μαθητές. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη δικαιοσύνη.