"Θέλουμε να μετατρέψουμε τον Πειραιά στο καλύτερο λιμάνι της Μεσογείου"

"Θέλουμε να μετατρέψουμε τον Πειραιά στο καλύτερο λιμάνι της Μεσογείου"
«Θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του στην Μεσόγειο», αναφέρει σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο κινέζος πρωθυπουργός, Li Keqiang, ο οποίος από αύριο αρχίζει τριήμερη επίσκεψη στην χώρα μας.


Ο Li Keqiang προσδιορίζει ως νέα πεδία πιθανών επενδύσεων τους τομείς των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, των οδικών δικτύων και άλλων υποδομών, ενώ μιλάει για ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών.
Τέλος, ο Κινέζος πρωθυπουργός επισημαίνει τη σημασία της χώρας μας για την ενίσχυση των σινο-ευρωπαϊκών σχέσεων.
Ο κ. Li Keqiang θα αφιχθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και υπογραφή διακρατικών συμφωνιών. Ακολούθως, οι κ.κ. Σαμαράς και Li Keqiang θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ.
Εν συνεχεία, ο Πρωθυπουργός της Κίνας θα μεταβεί στην Βουλή των Ελλήνων όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί τον Κινέζο ομόλογό του στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αμέσως μετά θα μεταβούν στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας.
Εν συνεχεία, ο κ. Li Keqiang θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον υποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.
Το απόγευμα της Παρασκευής 20ης Ιουνίου, ο κ. Li Keqiang θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου το Σάββατο 21 Ιουνίου μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Ο κ. Li Keqiang θα αναχωρήσει από την Κρήτη το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιουνίου.