Κοινή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον τύπο

Κοινή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον τύπο
 Συμφωνητικό συνεργασίας με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη ανέργων στον κλάδο των μέσων μαζικής επικοινωνίας υπογράφουν αύριο Τρίτη 17 Ιουνίου στις 2μιση το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και η Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.


Η συνεργασία αφορά στη συνένωση δυνάμεων σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο για την υποστήριξη των χιλιάδων απολυμένων που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια από τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικού και υποστηρικτικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων .
Στόχος της πρωτοβουλίας των τριών φορέων αποτελεί η επανένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων του κλάδου, η χαρτογράφηση της απασχόλησης του χώρου, η ανάλυση των τάσεων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της εργασιακής πραγματικότητας των επιμέρους επαγγελματικών κλάδων, η ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής και επαγγελματικού (επανα)προσανατολισμού καθώς και η διενέργεια Εξειδικευμένων Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και πρακτικής. Η υλοποίηση των δράσεων θα γίνει μέσω της αξιοποίησης αντίστοιχων πόρων του ΕΣΠΑ για την προώθηση της απασχόλησης.
Η συντονιστική ομάδα εργασίας που θα συσταθεί και από τα τρία μέρη, αναλαμβάνει άμεσα τον σχεδιασμό, την εξειδίκευση, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση όλων των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν στο πλαίσιο του συμφωνητικού συνεργασίας που θα υπογραφεί από τους Προέδρους και των τριών ενώσεων.