Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός ήθελε έξοδο από ευρώ

Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός ήθελε έξοδο από ευρώ
Σχέδιο της τότε ελληνικής κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ ισχυρίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ότι υπήρχε, ερωτηθείς για το πώς σχολιάζει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να επεξεργάζεται ο ίδιος ή και να εγκρίνει τέτοια σχέδια.


Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός "Mega", ο Schaeuble είπε χαρακτηριστικά πως "όπως μπορεί να δει κάποιος εκείνη την εποχή, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, είχαμε πει πολλές φορές ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων δεκαετιών των πολιτικών και των οικονομιών τους ελίτ".
Επιπλέον ανέφερε ότι η τελική απόφαση ήταν των Ελλήνων για το εάν θα μείνουν ή θα φύγουν από την Ευρωζώνη. "Μου είπε τότε κάποιος Έλληνας πολιτικός για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομά του, ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Schaeuble, αυτό έγινε και με Ιταλούς πολιτικούς. "Υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Πιστεύετε ότι μια χώρα σαν την Γερμανία δεν θα έπρεπε να κάνει σχέδια για το τι θα γίνει, και σχέδιο Α είχαμε, και σχέδιο Β και Γ και Δ".