Συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών

Συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών
Συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα οι αγρότες παραγωγοί λαϊκών αγορών στο κέντρο της Αθήνας,  στις 10 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με ανακοίνωσή τους οδηγεί στη μαζική εξόντωση και τον αφανισμό, αφού το εισόδημά τους μειώνεται δραματικά.


Σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες παραγωγοί λαϊκών αγορών, δια του προέδρου του δ.σ. Παντελή Μόσχου, τονίζουν ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο φορολογίας εισοδήματος αναγνωρίζει το ενιαίο της αγροτικής εκμετάλλευσης και τονίζουν ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρείται ξεχωριστή δραστηριότητα η διάθεση ιδιοπαραγόμενων προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές, ενώ η πώληση στα κιόσκια, πόστα στο χωράφι χονδρικώς ή πλανοδίως, να θεωρείται συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
Στα αιτήματα των αγροτών παραγωγών λαϊκών αγορών είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η απαλλαγή ποσού από τον φόρο εισοδήματος για την εργασία της οικογένειας στο χωράφι, η μείωση του κόστους παραγωγής, η μείωση της τιμής πετρελαίου και αγροτικού ρεύματος, η χρηματοδότηση από τις τράπεζες για καλλιεργητικά έξοδα και η δραστική μείωση των διοδίων.