Ανοιξε Κοινωνικό Ανταλλακτήριο και στο Δήμο Παλλήνης

Ανοιξε Κοινωνικό Ανταλλακτήριο και στο Δήμο Παλλήνης
Ολοένα και περισσότεροι δήμοι της χώρας δημιουργούν Κοινωνικά Ανταλλακτήρια.

Μετά τους Δήμους Αμαρουσία, Αγίας Παρασκευής, Αργυρούπολης κλπ, σειρά το «Κοινωνικό Ανταλλακτήριο» του Δήμου Παλλήνης, που ανοίγει τις πόρτες του στο χώρο που στεγάζεται και η Τράπεζα Χρόνου (επί τις Λ. Λεονταρίου, 4ο Δημ.Σχολείο Παλλήνη,) και θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους το έχουν ανάγκη καθώς και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Στόχος του «Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου» θα είναι η κάλυψη αναγκών των ευπαθών αυτών ομάδων σε είδη ένδυσης υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη υλική βοήθεια.
Στηρίζεται στην φιλοσοφία της ανταλλακτικής οικονομίας. Οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας μπορούν να αποκτούν δωρεάν είδης ένδυσης, υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού. Οι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να ανταλλάσσουν τα παραπάνω είδη.
Στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες που θέλουν να ανταλλάξουν ρούχα ή άλλα είδη που πλέον δεν χρειάζονται με κάτι άλλο που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο.
Κοινωνικό Ανταλλακτήριο: Οι Δήμοι οργανώνουν, οι πολίτες προσφέρουνΩς ένα αντίδοτο στην κρίση… η αλληλεγγύη εκατοντάδων πολιτών και Δήμων της Αττικής! Άνεργοι νέοι, πολύτεκνες οικογένειες με ένα μεροκάματο και φτωχά ζευγάρια που προσπαθούν να επιβιώσουν βρίσκουν ένα στήριγμα στο θεσμό του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου ή αλλιώς της «δημοτικής προσφοράς». Άλλοι προμηθεύονται με μπουφανάκια για τα παιδιά τους, μερικοί προσφέρουν στρώματα και κουβέρτες από το περίσσευμα τους, ενώ κάποιοι αντικαθιστούν τις χαλασμένες συσκευές του σπιτιού τους, με μεταχειρισμένες των συμπολιτών τους.