Πλούσιοι άνεργοι με επίδομα ΟΑΕΔ...

Πλούσιοι άνεργοι με επίδομα ΟΑΕΔ...
Την ώρα που εξαιτίας των νέων επώδυνων μέτρων κινδυνεύουν με αφανισμό επιδόματα του ΟΑΕΔ που αφορούν σε εποχικούς εργαζόμενους, υπάρχουν δικαιούχοι επιδομάτων με τραπεζικές καταθέσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που απολαμβάνουν διάφορες παροχές από τον Οργανισμό.

Τέτοιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν και στο Βόλο και έχουν πλέον μπει στο μικροσκόπιο του Οργανισμού το τελευταίο διάστημα από το κεντρικό σύστημα της Αθήνας. Πρόκειται για περιπτώσεις κυρίως εργαζόμενων που αποχώρησαν οικειοθελώς από μεγάλες επιχειρήσεις, λαμβάνοντας πολύ υψηλές αποζημιώσεις και επειδή καταχωρήθηκαν ως απολύσεις, λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

Μόλις αυτό διαπιστώθηκε από έναν πρώτο έλεγχο που έγινε από το Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών, όπου ιδιώτες με δηλωμένα υψηλά εισοδήματα, δήλωσαν ότι λαμβάνουν και ταμείο ανεργίας, ζητήθηκε επανέλεγχος ο οποίος μάλιστα αναμένεται να επεκταθεί σε βάθος χρόνου μίας τουλάχιστον πενταετίας.

Η χρήση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ δεν συνδέεται με εισοδηματικά κριτήρια, καθώς δικαιούχοι είναι όσοι έχουν συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων και έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί από τη δουλειά τους. «Είναι γεγονός ότι το επίδομα ανεργίας δεν χορηγείται μόνο σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη», παραδέχτηκε, ερωτηθείς, ανώτατο στέλεχος του Οργανισμού, σημειώνοντας επίσης ότι ο έλεγχος των δικαιούχων διενεργείται από το ΙΚΑ μόνο με βάση τα ένσημα που διαθέτει κάθε ασφαλισμένος.

Από τον ΟΑΕΔ εξάλλου υπάρχει πρόθεση το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει επανέλεγχος για τα επιδόματα που λαμβάνουν διάφοροι αλλοδαποί και ειδικότερα όσοι δεν προέρχονται από χώρες της ΕΕ.

Πηγή: taxydromos.gr