Ν. Μηταράκης: Δεν πωλούνται τα ελληνικά νησιά

Ν. Μηταράκης: Δεν πωλούνται τα ελληνικά νησιά
Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τη γραφειοκρατία και να προχωρήσει στην υλοποίηση επενδυτικών πρότζεκτ που έχουν καθυστερήσει, προκειμένου να προσελκύσει τα απαραίτητα κεφάλαια για τη στήριξη της οικονομίας της, υποστήριξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του στο Reuters.

Διέψευσε, παράλληλα, δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Αθήνα έχει βάλει «πωλητήριο» σε ορισμένα νησιά της, σε μια προσπάθεια να αντλήσει κεφάλαια. Η πώληση δεν βρίσκεται στο τραπέζι, τόνισε ο κ. Μηταράκης, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μακροχρόνιας μίσθωσης ή άλλων τρόπων εμπορικής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας προορισμός για θερινές κατοικίες. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια φούσκα όπως συνέβη σε άλλες χώρες, αλλά είμαστε εντελώς υπανάπτυκτοι», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στις φούσκες των ακινήτων από τις οποίες ξεκίνησε η κρίση στην Ισπανία και την Ιρλανδία.

Ο κ. Μηταράκης εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για το γεγονός ότι επτά σημαντικά επενδυτικά πρότζεκτ, συνολικής αξίας μισού δισ. ευρώ, έχουν «παγώσει» εδώ και μήνες καθώς εκκρεμεί η έγκρισή τους από τη βουλή. «Σχεδιάζουμε να τα επικυρώσουμε εντός της χρονιάς», πρόσθεσε.