Στο ΣΔΟΕ λίστα 54.000 με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ

Στο ΣΔΟΕ λίστα 54.000 με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ
Κατάλογος με τα ονόματα και τους ΑΦΜ 54.000 Ελλήνων οι οποίοι απέστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό, από το 2009 έως το 2011, βρίσκεται στα χέρια των ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΣΔΟΕ .

Τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα συνολικά κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό την τριετία 2009- 2011 υπερβαίνουν τα 20 δισ. ευρώ,

περιλαμβάνονται σε CD, το οποίο απεστάλη πριν από λίγες ημέρες στο ΣΔΟΕ, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Στόχος του Σώματος είναι να αρχίσει αμέσως η επεξεργασία τους, για να διαπιστωθεί ποιοι φυγάδευσαν στο εξωτερικό «μαύρο» χρήμα, ήτοι κεφάλαια προερχόμενα από αδήλωτα εισοδήματα ή και «βρώμικο» χρήμα, δηλαδή έσοδα από παράνομες δραστηριότητες (φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, ληστείες, μίζες, κ.λπ.).

Οι περιπτώσεις, στις οποίες τα ποσά των εμβασμάτων είναι υψηλότερα σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα, θα διαχωριστούν και θα παραπεμφθούν για περαιτέρω έλεγχο.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, βασική επιδίωξη είναι να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, τόσο στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, όσο και σε εκείνο των αποκρατικοποιήσεων, τα οποία θα «αντισταθμίσουν» τις έντονες αντιδράσεις για το νέο πακέτο των μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ