Φ.Κουβέλης : Δεν περικόπτονται οι συντάξεις ΟΓΑ

Φ.Κουβέλης : Δεν περικόπτονται οι συντάξεις ΟΓΑ
Οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε, η επεξεργασία των μέτρων των 11,5 δισ. δεν έχει ολοκληρωθεί, επαναλαμβάνοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές και να προστατευθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουβέλης στο ζήτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας πως «δεν είναι δεκτό να δεχθούν οι ΟΤΑ μεγάλες περικοπές», καθώς είναι αυτοί που υποκαθιστούν το απουσιάζον κοινωνικό κράτος.

Ερωτηθείς για το θέμα των ειδικών μισθολογίων, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι και σε αυτό το ζήτημα συνεχίζεται η συζήτηση και η επεξεργασία.

«Όχι στις οριζόντιες περικοπές - όχι σε περαιτέρω μάτωμα της κοινωνίας», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως η προσπάθεια για την εξεύρεση των 11,5 δισ συνεχίζεται «με βάση αυτούς τους άξονες που διεκδικώ να υπάρξουν».

Σε καμία περίπτωση το πακέτο δεν πρέπει να αυτονομείται, συμπλήρωσε, αλλά πρέπει να συνδυαστεί με ένα ευρύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα,

πάντα -όπως είπε- με τον αγώνα και την προσπάθεια να παραμείνει η χώρα στο ευρώ