Όρισε συντονιστές για την εφαρμογή των 10 μεταρρυθμίσεων o Xατζηδάκης

Όρισε συντονιστές για την εφαρμογή των 10 μεταρρυθμίσεων o Xατζηδάκης
Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη ορίστηκαν οι Συντονιστές Έργου που αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επιτάχυνση της εφαρμογής των δέκα μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, στο πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί. Πρόκειται για τις προτεραιότητες πολιτικής που ανακοίνωσε πρόσφατα ο κ. Χατζηδάκης, οι οποίες αποτελούν και εθνικές δεσμεύσεις.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα πρόσωπα και οι τομείς μεταρρυθμίσεων που αναλαμβάνουν να συντονίσουν, αντίστοιχα, έχουν ως εξής:

• Δημόσιες Συμβάσεις & Προμήθειες: Θανάσης Σκορδάς, Υφυπουργός ΥΠΑΝΥΠ
• Νέος Νόμος για τις Επενδύσεις: Πέτρος Σελέκος, Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων
• Απλούστευση Αδειοδοτήσεων : Σπύρος Ευσταθόπουλος, Γ.Γ Βιομηχανίας
• Ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ROSCO : Νίκος Σταθόπουλος, Γ.Γ. Μεταφορών
• Αναθεώρηση ΕΣΠΑ: Γιώργος Γιαννούσης, Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ)
o Απλοποίηση Διαδικασιών: Χάρης Κυριαζής, Σύμβουλος Υπουργού
o 181 έργα προτεραιότητας: Ελένη Γιώτη, Στέλεχος ΜΟΔ
• Διαδικασίες Εξαγωγών: Γρηγόρης Δημητριάδης, Σύμβουλος Υπουργού
• Άρση Ρυθμιστικών Εμποδίων- Ανταγωνισμός: Γιάννος Μπενόπουλος, Επιχειρηματίας -τ. Γ.Γ. Εμπορίου
• Περιφερειακά Αεροδρόμια-Ρυθμιστικό Πλαίσιο Αερομεταφορών: Πύρρος Παπαδημητρίου, Αν. Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων- τ. Διευθύνων Σύμβουλος Ολυμπιακής
• Υπεραστικές Επιβατικές Οδικές Μεταφορές- Απελευθέρωση Αγοράς: Στάθης Σταθόπουλος, Σύμβουλος Υπουργού

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά έχει ήδη οριστεί ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης ως διαπραγματευτής εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος των μεγάλων αυτοκινητόδρομων.

Το γενικό συντονισμό της προσπάθειας και την επίβλεψη των χρονοδιαγραμμάτων αναλαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Σεραφείμ Τσόκας. Επίσης την επαφή με τα αντίστοιχα τεχνικά κλιμάκια της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και με την Task Force θα έχει η σύμβουλος του Υπουργού, κα. Βίκυ Λοΐζου. Σημειώνεται ότι ο ορισμός των συντονιστών δεν συνεπάγεται επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό, καθότι οι κ.κ. Μπενόπουλος, Παπαδημητρίου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.