Βρούτσης: Στον εισαγγελέα από 18 Αυγούστου οι συντάξεις «μαϊμού»

Βρούτσης: Στον εισαγγελέα από 18 Αυγούστου οι συντάξεις «μαϊμού»
Με κατεπείγουσα εντολή, οι διοικήσεις όλων των Φορέων εποπτείας του υπουργείου Εργασίας καλούνται να παραδώσουν άμεσα το σύνολο των σχετικών εκκρεμών υποθέσεων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με χρονικό περιθώριο την 17η Αυγούστου 2012.

Την εντολή έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Βρούτσης, μετά τη χθεσινή επίσκεψη του στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην οποία συμφωνήθηκε η ταχύτερη και κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση- και ως προς το ποινικό τους μέρος - των υποθέσεων που αφορούν σε καταχρηστικές περιπτώσεις χορήγησης και είσπραξης επιδομάτων, συντάξεων και λοιπών κοινωνικών παροχών.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ζήτησε την άμεση εντατικοποίηση των ελέγχων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να παταχθεί άμεσα η παραβατικότητα σε κάθε μορφή της από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε νέα υπόθεση που θα προκύπτει από την ελεγκτική δραστηριότητα της διοίκησης – απογραφές, ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και επιτόπιοι ιατρικοί έλεγχοι - θα αποστέλλεται εφεξής και στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με ταυτόχρονη ενημέρωση του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτη Κοκκόρη