Συλλαλητήριο το απόγευμα στην Κομοτηνή για τους μετανάστες

Συλλαλητήριο το απόγευμα στην Κομοτηνή για τους μετανάστες
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής για την μετατροπή των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. στη Θράκη σε κέντρα προσωρινής κράτησης αλλοδαπών θα πραγματοποιήσουν στις 7 το απόγευμα κάτοικοι από την Κομοτηνή, την Ξάνθη αλλά και από άλλες περιοχές.

Μάλιστα για την δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων στην Κομοτηνή όπου θα γίνει η συγκέντρωση θα υπάρχουν ναυλωμένα λεωφορεία στη Ξάνθη στη στάση της Δημοτικής Αγοράς ενώ σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης διάφοροι φορείς και πολιτικές οργανώσεις εκφράζουν την βούληση να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση που καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Παράλληλα για την Τρίτη προγραμματίζεται ταξίδι στην Αθήνα εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιοχών της Θράκης και τοπικών βουλευτών για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους και να ενημερωθούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια για το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, οι πολίτες της Θράκης, ενωμένοι διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα τετελεσμένα της μετατροπής των Σχολών Αστυνομίας της Θράκης σε Κέντρα Κράτησης Παράνομων Μεταναστών.

»Ζητούμε άμεσα την ανάκληση της απόφασης από τον Υπουργό και ζητούμε τον σεβασμό των τοπικών κοινωνιών και το δικαίωμά μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Η μαζική συμμετοχή όλων στην εκδήλωση θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα προς τα κέντρα των αποφάσεων».
Κινητοποιήσεις κατά τις οποίες σημειώθηκαν και μικρής έκτασης επεισόδια με αστυνομικούς έγιναν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Ξάνθη και την Κομοτηνή