"Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ελλάδα"

"Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ελλάδα"
«Το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα» δήλωσε από την Ουάσιγκτον η επικεφαλής του Ταμείου Κristine Lagarde. "υπάρχουν ακόμα σημαντικές ευκαιρίες για την Ελλάδα ώστε να εφαρμόσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν παγώσει εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων, πόσθεσε χαρακτηριστικά η κα Λαγκάρντ.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) εξέφρασε την ανησυχία της για την "απώλεια εμπιστοσύνης" στην οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλώνοντας ότι δεν βλέπει "σημαντική βελτίωση" στο επόμενο διάστημα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι έρευνες για το σκάνδαλο του Libor —το επιτόκιο των διατραπεζικών χορηγήσεων που ορισμένες τράπεζες χειραγώγησαν— θα "ενθαρρύνουν" τις προσπάθειες των αρχών για την επίτευξη ενός "αξιόπιστου" δημοσιονομικού κανονισμού.

Η Λαγκάρντ τόνισε επίσης ότι η ευρωζώνη δεν είναι "το μόνο πρόβλημα" της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζοντας ιδιαίτερα τα "σημαντικά ερωτήματα" σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ