Στις 17.00 το νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών

Στις 17.00 το νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών
Nέα συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 17.00 οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας, προκειμένου να εξετάσουν το πρόγραμμα περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ. Προηγήθηκαν χωριστές συναντήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα, ενώ οι διαφορετικές προσεγγίσεις Μαξίμου, που θέλει τα μέτρα να κλειδώσουν τώρα, και Ιπποκράτους, που μιλά για σπάσιμό τους σε δύο φάσεις, δημιούργησαν το βράδυ κλίμα δυσφορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στη συνάντησή του με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος έθεσε τα μείζονα ζητήματα του πολιτικού πλαισίου των σχέσεών μας με τους θεσμικούς εταίρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στην τρόικα τη θέση του για επιμερισμό των μέτρων των 11,5 δισ. (που βάσει μνημονίου απαιτούνται για τη διετία 2013-2014) σε δύο φάσεις και σε βάθος τεταετίας. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν πάντως ότι μέχρι τη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δεν πρέπει να λεχθεί τίποτα περισσότερο, διότι αυτό που προέχει είναι να υπάρξει αρραγές εσωτερικό μέτωπο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να συζητήσουν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή μέτρων για την εξεύρεση 11,5 δισ. ευρώ και ότι αν η Ελλάδα επιθυμεί να συζητήσει οτιδήποτε άλλο πρέπει να το κάνει σε πολιτικό επίπεδο.

πηγή: naftemporiki.gr