Χρυσή Αυγή: Προτείνει τον περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα

 Χρυσή Αυγή: Προτείνει τον περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα
Πρόταση Νόμου για τη μείωση στο ελάχιστο των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς τα κόμματα, κατέθεσε η Χρυσή Αυγή.


«Στόχος μας είναι η οριστική κατάργηση αυτής της δαπάνης, για την οποία όμως απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του κόμματος, όπου επισημαίνεται ότι «μέχρι τότε τα χρήματα που λαμβάνει η Χρυσή Αυγή από τα κρατικά ταμεία θα επιστρέφονται στον ελληνικό λαό, κυρίως ως κοινωνικό έργο, συσσίτια για απόρους, ανέργους και πολύτεκνους συμπατριώτες μας».

Με την Πρόταση Νόμου, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προτείνουν να μειωθεί κατά τα 4/5 η οικονομική ενίσχυση των κομμάτων από το κράτος και δεσμεύονται ότι θα ζητήσουν στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει την κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, «τα κόμματα θα πρέπει να βασίζονται πρώτα από όλα στις αρχές τους και να επιδιώκουν την υλοποίηση ουσιαστικών πολιτικών ιδανικών. Κινητήριος δύναμη τους θα πρέπει να είναι η ενεργός συμμετοχή των μελών τους στη λειτουργία αυτών. Σε διαφορετική περίπτωση, μετατρέπονται σε οργανισμούς που αποσκοπούν στην πατρωνία δημόσιων αξιωμάτων, δηλαδή, έχουν ως στόχο να αναδείξουν τον επικεφαλής τους στην ηγετική κρατική θέση (π.χ. ως Πρόεδρο ή Πρωθυπουργό), έτσι ώστε αυτός να ανταμείψει, στη συνέχεια, τους πιστούς του με τη διανομή σε αυτούς των υπόλοιπων κρατικών θέσεων».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ