Νέο ιστορικό ρεκόρ δανεισμού των ισπανικών τραπεζών από την ΕΚT

Οι ισπανικές τράπεζες δανείστηκαν 365 δις ευρώ από την ΕΚΤ τον Ιούνιο, έναντι 324,6 δις ευρώ τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 30% περίπου των συνολικά 1,2 τρις ευρώ που χρειάστηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τον προηγούμενο μήνα από την ΕΚΤ. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο ισπανικός χρηματοπιστωτικός τομέας παραμένει σε μεγάλο βαθμό αποκλεισμένος από τη διατραπεζική αγορά, καθώς οι τράπεζες αντιμετωπίζουν την ύφεση στην ευρωζώνη κόβοντας ακόμα περισσότερο την πίστωση.
«Ήταν αναμενόμενο ότι τα στοιχεία θα αντανακλούν την αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον τραπεζικό κλάδο της Ισπανίας», είπε ο Juan Pablo Lopez, τραπεζικός αναλυτής στην Espirito Santo.
20/06/2025 00:01
Project Voria: Αμεσα ο ανάδοχος, πιθανότατα στο 2025 τα πρώτα έργα
19/06/2025 17:07
Πώς θα λάβουν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι τις υπερβάλλουσες εισφορές
19/06/2025 16:54
Ανδρ. Σιάμισιης: Πιθανή η συμμετοχή της Helleniq Energy σε διαγωνισμούς για υδρογονάνθρακες
19/06/2025 16:18