Αυστρία: Δεν θα δοθούν δώρα στην Ελλάδα αλλά οξυγόνο

Αυστρία: Δεν θα δοθούν δώρα στην Ελλάδα αλλά οξυγόνο
Στην Ελλάδα δεν θα μοιραστούν δώρα αλλά «θα της δοθεί αέρας για να αναπνεύσει», είπε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ».

Πρόσθεσε δε πως τον Ιούλιο η τρόικα θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να εξετάσει κατά πόσον η Ελλάδα παρεκκλίνει από τους στόχους που έχουν τεθεί και κατά πόσον η αναιμική ευρωπαϊκή ανάπτυξη καθιστά απαραίτητη την επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος.

Ο κ. Φάιμαν χαιρετίζοντας την επικράτηση των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων στις πρόσφατες ελληνικές εκλογές, τόνισε επίσης πως θα αποτελούσε «ντροπή» για την πλούσια Ευρώπη μια εξέλιξη που θα οδηγούσε την Ελλάδα στη φτώχεια, έπειτα από μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ.

Όπως είπε, μια τέτοια επιλογή θα συνοδευόταν από επιστροφή στη δραχμή, κλείσιμο τραπεζών, χάσιμο της αξίας των καταθέσεων, απόγνωση των επιχειρηματιών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους σε ευρώ. Για το λόγο αυτό, είπε, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αποτραπεί μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.