Στο υπουργικό η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Στο υπουργικό η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Τους βασικούς άξονες του εγχειρήματος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπέζων αναμένεται να παρουσίασει σήμερα Μ. Τετάρτη στο τελευταίο -με την παρούσα σύνθεση- υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδης.
Η νομοθετική ρύθμιση για την ανακεφαλαιοποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος αναμένεται μετά το Πάσχα και πριν από τις 20 Απριλίου.

Ο Φ. Σαχινίδης, πρόκειται να παρουσιάσει τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος, όπως η διαδικασία χρηματοδότησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ομόλογα του EFSF, αλλά όχι την τελική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συζητηθεί και το θέμα της εγγύησης των νέων ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες από το EFSF, ώστε να καλύψουν τμήμα των ζημιών που έχουν υποστεί από το PSI.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Απριλίου οι τράπεζες πρόκειται να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα του 2011 και έως τότε θα πρέπει να υπάρχει η σχετική ρύθμιση. Άλλες πηγές προσδιορίζουν την τελική προθεσμία στις 24 Απριλίου.