Στις 20-21 Απριλίου η επιταγή ακρίβειας των 200 ευρώ - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Στις 20-21 Απριλίου  η επιταγή ακρίβειας των 200 ευρώ - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως στις 20 και 21 Απριλίου  καταβάλλεται η επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ.

«Έχει ήδη εκδοθεί η πρόσκληση για τη δράση "Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ" και από 14 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιλογή προσωπικού βοηθού», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο συνεχίζουμε, παρά τις επάλληλες κρίσεις, τις δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα», επισημαίνει.

Επίσης ανακοίνωσε την αξιοποίηση κάθε εργαλείου και διαθέσιμου πόρου για τη στήριξη των πολιτών, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του.

Οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής πλήττουν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά τους πλέον αδύναμους, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση από το Σεπτέμβριο έχει δαπανήσει 4 δις ευρώ, εκ των οποίων το 1 δις. ευρώ τον Απρίλιο. Επιδότησε το ρεύμα, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, δόθηκε επίδομα 200 ευρώ στους ταξιτζήδες και σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Ακολούθως τόνισε ότι με τροπολογία για συμπληρωματικό προϋπολογισμό θα αξιοποιηθούν άλλα 2,6 δις ευρώ.

Ως προς τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας, ανέφερε ότι συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, ενώ θα είναι αμείλικτοι μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα.

Επίσης τόνισε ότι ως προς τα τρόφιμα υπάρχει επισιτιστική επάρκεια και αυτάρκεια και όποιες ανατιμήσεις παρατηρούνται οφείλονται στην αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Προανήγγειλε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) με τις διαδικασίες από πενταετία να κατεβαίνουν στους 14 μήνες, ενώ προβλέπεται και η ίδρυση υπερπόντιων αιολικών πάρκων.

Οπως είπε στις 20 ή 21 Απριλίου θα δοθεί η ενίσχυση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Εκείνο το διάστημα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα καύσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ