Γεροβασίλη: Το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι 4ετίας

Γεροβασίλη: Το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι 4ετίας
«Η κυβέρνηση τοποθετεί τις εκλογές το 2019, καθώς το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι 4ετίας» δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

«Η χώρα έχει ανάγκη πρωτίστως πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Οι πρόωρες εκλογές θα δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha 989» η κ. Γεροβασίλη. Ερωτηθείσα για τη στάση της ΝΔ που ζητά διακαώς εκλογές, είπε μεταξύ άλλων: «Ας αναρωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης εάν πραγματικά το εννοεί, εάν σοβαρολογεί όταν ζητά εκλογές» σημείωσε και εκτίμησε πως η ΝΔ μιλάει για κάλπες ελλείψει πολιτικού αφηγήματος. Αναφερθείσα στο κλείσιμο της αξιολόγησης, το συνέδεσε απόλυτα με την θετική πορεία της χώρας και με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια.

Ερωτηθείσα για την επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι είναι σαφής η θέση της κυβέρνησης, ότι δεν θα δεχτούμε και δεν θα υπογράψουμε νέα μέτρα, κάτι που, όπως είπε η υπουργός, έχει καταστεί σαφές προς τους εταίρους. «Υπερκαλύπτουμε όλους τους στόχους, το είδαμε το 2016. Η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία», τόνισε η υπουργός. Αναφερθείσα στο Eurogroup, εκτίμησε ότι θα δώσει ένα σήμα ότι έχει γίνει πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο.

«Η ασάφεια και η καθυστέρηση δεν βοηθά κανέναν, ούτε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει, ούτε τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη. Για την τακτική του Βόλφανγκ Σόιμπλε, είπε ότι προφανώς τα λέει για να τα ακούσουν άλλοι και παρέπεμψε στις δηλώσεις του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί. Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε, ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει όσα της αναλογούν και το θέμα παραμένει μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ. Για τα θέματα διαπλοκής με αιχμή την υπόθεση Novartis, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κοινωνία ήταν πεπεισμένη για τη διαπλοκή. «Ακούγαμε πολίτες να συζητούν περί πολιτικών που τα πήραν.

Αυτή η κυβέρνηση, στο μέτρο που της αναλογεί, θα βοηθήσει τη δικαιοσύνη» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη για τη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων σκανδάλων. «Η διαπλοκή και η διαφθορά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο» είπε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι η Siemens διαφθείρει διαχρονικά κυβερνήσεις, πρόσθεσε ωστόσο, ότι «έχει σημασία οι κανόνες που επιβάλλονται να τηρούνται από τις κυβερνήσεις».

Η υπουργός αναφέρθηκε σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταστήσουν το Δημόσιο φιλικό προς τους πολίτες και θα διορθώσουν αδικίες προηγούμενων ετών. Επίσης, αναφέρθηκε στο Μητρώο Στελεχών, στο οποίο «για πρώτη φορά καταγράφονται εργαζόμενοι με τα προσόντα που διαθέτουν, ώστε να διαπιστωθεί εάν βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις. Στόχος η από-κομματικοποίηση των θέσεων, ώστε να υπάρχει συνέχεια στο ελληνικό δημόσιο, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση» υπογράμμισε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ερωτηθείσα εάν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση για την ανασυγκρότηση του Δημοσίου, είπε: « Έχουμε τελείως διαφορετική λογική με τη ΝΔ για το Δημόσιο. Συμφωνούμε στον τίτλο μείωση των δαπανών του Δημοσίου, διαφωνούμε στο περιεχόμενο. Η ΝΔ εννοεί απολύσεις, κινητικότητα και διαθεσιμότητα, ως δεξαμενή ανθρώπων προς απόλυση και καταργήσεις ολόκληρων κλάδων, μέσα σε μια νύχτα για να μειωθεί το κόστος του δημοσίου» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη. Πρόσθεσε δε, «εμείς αποκαταστήσαμε δομές και ολόκληρους κλάδους εργαζομένων που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν μειώσαμε μισθούς και δεν πρόκειται να μειώσουμε.

Επίσης, δεν απειλούνται με απολύσεις οι υπάλληλοι» τόνισε και επανέλαβε ότι ο σκοπός είναι να λυθούν τα προβλήματα του Δημοσίου, να μειωθεί η γραφειοκρατία και μέσω των διαφανών οργανογραμμάτων και αξιολόγησης να γνωρίζουμε ποιος δουλεύει που και τι κάνει. Για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι σήμερα υπηρετούν 650.000 εκ των οποίων τα 3/4 είναι εκπαιδευτικοί, ένστολοι και εργαζόμενοι στους τομείς της υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ