Τσακαλώτος: Πρώτα η β΄ αξιολόγηση και μετά η συζήτηση για το χρέος

Τσακαλώτος: Πρώτα η β΄ αξιολόγηση και μετά η συζήτηση για το χρέος
Χωρίς να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Greece and the global disruptive environment».

«Και χωρίς τη συζήτηση για το χρέος δεν θα υπάρξει ένταξη στην νομισματική χαλάρωση. Και χωρίς το QE δεν θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να βγει στις αγορές στα τέλη του 2017, το πολύ αρχές του 2018», πρόσθεσε.

Οσον αφορά στην διαπραγμάτευση των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση για τα εργασιακά ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να διαπραγματεύονται με την Ελλάδα για τα εργασιακά εκτός του πλαισίου της ΕΕ».

Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «πρέπει να μειωθούν στο 2,5% του ΑΕΠ μετά το 2018»

«Ο δημοσιονομικός χώρος που θα προκύψει από τη μείωση πρωτογενούς πλεονάσματος θα χρησιμοποιηθεί για μείωση φόρων, ανταγωνιστικότητα» πρόσθεσε ο Ευ. Τσακαλωτος, ενώ σημείωσε ότι είναι «επιτεύξιμο το πλεόνασμα 3,5% το 2018 χωρίς πρόσθετα μέτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ