Ομπάμα: Ελάφρυνση χρέους για βιώσιμη ανάπτυξη

Ομπάμα: Ελάφρυνση χρέους για βιώσιμη ανάπτυξη
Εύσημα στην Αθήνα για τις δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συγχαίρω την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει εμφανίσει μεγάλη πρόοδο και εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να "χτίσουμε" πάνω σε αυτή την πρόοδο.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, θα τονίσω ότι μόνο η λιτότητα δεν μπορεί να οδηγήσει σε ευημερία. Χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και άλλες συνοδευτικές πολιτικές για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη, τόνισε ο αμερικανός Πρόεδρος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Κυπριακό, εξέφρασε την ελπίδα ότι με την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές, θα καταφέρουμε να βρούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Τσίπρας: Στέλνει μήνυμα στην Ευρώπη η επίσκεψη Ομπάμα

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η επίσκεψη Ομπάμα σε Ελλάδα και Ευρώπη στέλνει πολύ σημαντικά μηνύματα.

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλά μόνο την αρχαία παράδοση, αλλά μάχεται και στο παρόν, για την υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε όρθιοι και υπερασπιστήκαμε αυτές τις αξίες, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχουμε μια θετική εξέλιξη στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά μας, στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας που αφορούν την κρίση χρέους, αλλά και το Κυπριακό πρόβλημα που όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ