Χρυσόγονος: Η Γερμανία δεν επιθυμεί να υπάρξει προοπτική στη Ελλάδα

Χρυσόγονος: Η Γερμανία δεν επιθυμεί να υπάρξει προοπτική στη Ελλάδα
Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κώστας Χρυσόγονος εξέφρασε την άποψη ότι η Γερμανία θέλει την Ελλάδα να δίνει εξετάσεις κάθε τρίμηνο - εξάμηνο και δεν επιθυμεί να υπάρξει προοπτική στη χώρα μας.

Οπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει για κάτι πολύ πιο απτό και πιο δραστικό και πιο σύντομα και καλώς πιέζει, αλλά οι Γερμανοί, ιδίως, δεν θέλουν να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, δεν θέλουν γενικώς να δώσουν μια προοπτική στη χώρα μας τουλάχιστον τόσο νωρίς. Θέλουν να μας κρατάνε να δίνουμε εξετάσεις κάθε τρίμηνο και εξάμηνο, όπως δίνουμε με τις δόσεις, αυτό το γαϊτανάκι που το ξέρουμε εδώ και τόσα χρόνια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από την άλλη μεριά, βέβαια, ο κ. Σόιμπλε και οι συν αυτώ θέλουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, διότι θεωρούν και ίσως έχουν κάποιο δίκιο σε αυτό, ότι οι τεχνοκράτες του Ταμείου είναι πιο σκληροί απέναντι στην Ελλάδα από ό,τι οι τεχνοκράτες της Κομισιόν. Δεν την έχουν πολύ εμπιστοσύνη την Κομισιόν οι Γερμανοί και οι Φινλανδοί».

«Άρα», συνέχισε, «έχουν εγκλωβιστεί και οι ίδιοι σε ένα είδος αδιεξόδου, διότι το τίμημα που ζητάει το ΔΝΤ για να συμμετάσχει ως δανειστής, είναι από τους Ευρωπαίους βέβαια, όχι από τον εαυτό του, να διαγράψουν μέρος του χρέους. Τα δικά του το ΔΝΤ τα θέλει ακέραια και στην ώρα τους. Οι Γερμανοί το θέλουν μεν, αλλά δεν θέλουν να προχωρήσουν στη διαγραφή του χρέους. Το πιθανότερο είναι να παραμείνει το Ταμείο στο σημερινό του ρόλο που είναι ένας ρόλος τεχνικού συμβούλου των υπολοίπων δανειστών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ