Παυλόπουλος: Η αφοσίωσή του Πέρες στο Έθνος θα μείνουν πάντα στη μνήμη μας

Παυλόπουλος: Η αφοσίωσή του Πέρες στο Έθνος θα μείνουν πάντα στη μνήμη μας
Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες εξέφρασε ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η αφοσίωσή του στην υπηρεσία της Πατρίδας και του Έθνους του θα μείνουν πάντα στη μνήμη μας ως υπόδειγμα για τους σημερινούς και μελλοντικούς ηγέτες», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Ελληνας Πρόεδρος.

Αναλυτικά:

Με μεγάλη μου λύπη, πληροφορήθηκα την απώλεια του Shimon Peres, πρώην Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ.

Ως τελευταίος εκπρόσωπος της γενιάς που ίδρυσε το Κράτος του Ισραήλ και το βοήθησε να προχωρήσει το δρόμο του μέσα από τις ποικίλες προκλήσεις που αντιμετώπισε από την πρώτη ημέρα της ύπαρξης σε όλη την πορεία των επιτευγμάτων του, ο Shimon Peres θα μείνει στη μνήμη μας ως άνθρωπος της ειρήνης, ως ο ιθύνων νους των Συμφωνιών του Όσλο, και βραβευθείς με το Νόμπελ Ειρήνης.

Ήταν ένας από τους πλέον σώφρονες και πιο δημοφιλείς ηγέτες της χώρας και ένας ισχυρός υπέρμαχος της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Η αφοσίωσή του στην υπηρεσία της Πατρίδας και του Έθνους του θα μείνουν πάντα στη μνήμη μας ως υπόδειγμα για τους σημερινούς και μελλοντικούς ηγέτες.

Εκ μέρους του ελληνικού λαού και εμού προσωπικώς, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου και την από καρδίας συμπάθειά μου προς τους οικείους του εκλιπόντος και τον λαό του Ισραήλ.