Στρατούλης: Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είναι η καταδίκη των χαμηλοσυνταξιούχων

Στρατούλης: Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είναι η καταδίκη των χαμηλοσυνταξιούχων
Για καταδίκη των χαμηλοσυνταξιούχων σε κοινωνική ευθανασία λόγω της κατάργησης του ΕΚΑΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως σημειώνει ο κ. Στρατούλης με αφορμή την έναρξη εφαρμογής της ρύθμισης του αντιασφαλιστικού νόμου για σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το 2019, με την άμεση περικοπή του στους πρώτους 70.000 από τους 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους, το πιο απάνθρωπο είναι ότι όχι μόνο κόβουν το ΕΚΑΣ από 1/1/2016 σε αυτούς τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά επιπλέον τους ζητούν να επιστρέψουν αναδρομικά το ΕΚΑΣ που έλαβαν το 1ο εξάμηνο του 2016.

Η δήλωση του κ. Στρατούλη:

«Κυβέρνηση και δανειστές καταργούν το ΕΚΑΣ, καταδικάζοντας τους χαμηλοσυνταξιούχους σε κοινωνική ευθανασία.

Πριν καν χαθεί ο απόηχος από τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, ότι με τον πρόσφατα ψηφισθέντα αντιασφαλιστικό νόμο δε μειώνονται οι συντάξεις, έρχεται να εφαρμοστεί η πρώτη και η πιο εμβληματική από τις 20 μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών, που προβλέπονται σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αρχίζει την εφαρμογή της ρύθμισης του αντιασφαλιστικού νόμου για σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το 2019, με την άμεση περικοπή του στους πρώτους 70.000 από τους 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους, στους οποίους έως σήμερα χορηγείται με βάση αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, που γίνονται πλέον ακόμη αυστηρότερα.

Το πιο απάνθρωπο όμως είναι ότι, όχι μόνο κόβουν το ΕΚΑΣ από 1/1/2016 σε αυτούς τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά επιπλέον τους ζητούν να επιστρέψουν αναδρομικά το ΕΚΑΣ που έλαβαν το 1ο εξάμηνο του 2016.

Πρόκειται για μέτρο οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης των πιο φτωχών συνταξιούχων και μόνο δύο λέξεις μπορούν αυτήν την πράξη κυβέρνησης και δανειστών: ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ!

Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες ένα μόνο τρόπο έχουν, για να ανατρέψουν αυτές τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές: την ανάπτυξη συντονισμένων και ενωτικών εργατικών και λαϊκών αγώνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ