Γ. Βαρεμένος: Να βάλουμε τάξη με ηλεκτρονική υποβολή στα πόθεν έσχες

Γ. Βαρεμένος: Να βάλουμε τάξη με ηλεκτρονική υποβολή στα πόθεν έσχες
Την ανάγκη να μπει τάξη στα πόθεν έσχες με ηλεκτρονική υποβολή εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Γ. Βαρεμένος μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Όπως είπε ο κ. Βαρεμένος ο νόμος αναφέρει ότι η συμπληρωματική δήλωση πόθεν έσχες δεν θεωρείται προβληματική εάν η διαφορά που προκύπτει είναι επουσιώδης και εφόσον ο ελεγχόμενος αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την προέλευση των χρημάτων.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόβλεψη ότι όσοι Έλληνες έχουν την φιλοδοξία να κατέβουν στις εκλογές με κόμμα θα υπόκεινται σε έλεγχο και πως εφόσον δεν υποβάλλουν πόθεν έσχες θα υπάρχει πρόβλημα, σημείο στο οποίο υπογράμμισε τη σημασία της ηλεκτρονικής υποβολής.

Σημείωσε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα έχει κληθεί η Κοινωνία της Πληροφορίας για να καταθέσει προτάσεις ενώ μίλησε για ορισμένες κατηγορίες ελεγχόμενων όπως οι δικαστικοί που όπως πληροφορείται διαφωνούν με την δημοσιοποίηση.

Μέχρι πρότινος είπε, ο έλεγχος άνηκε στην αρμοδιότητα της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις να επανέλθει εκεί.

Αποκάλυψε ότι η Επιτροπή με την προηγούμενη σύνθεσή της είχε κάνει δεκτή δήλωση πόθεν έσχες νυν βουλευτή που έπρεπε να την είχε υποβάλλει δυο χρόνια πριν επισημαίνοντας ότι πως ο ίδιος είναι έτοιμος να παραδώσει τη θέση του εάν κριθεί από το κόμμα του.

Συμπλήρωσε ότι εφόσον μπει αυτή η τάξη τότε "μετά αν θέλετε προτείνετε και κανέναν άλλο, δημοκρατία έχουμε", ενώ σε ερώτηση για το εάν αισθάνεται ότι κατακρίνεται από το κόμμα του, απάντησε ότι δεν έχει το αίσθημα ότι βρήκε τον μπελά του από το κόμμα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν παρατηρηθεί έπρεπε να υπάρξουν κυρώσεις: "Μείζον πολιτικός του ΠΑΣΟΚ που δεν δήλωσε έφαγε τέσσερα χρόνια φυλακή, ήταν δε στο στόχαστρο της δημοσιότητας επί πάρα πολλά χρόνια. Υπήρξαν και δυο μέτρα και δυο σταθμά, εάν υπήρχε πρόβλημα με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα ήταν πρωτοσέλιδο από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί σε όλα τα έντυπα, σε όλα τα sites, σε όλες τις τηλεοράσεις", είπε ο κ. Λοβέδρος στην ίδια εκπομπή.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Βαρεμένος χαρακτήρισε "τραγική" την απουσία της ΝΔ από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό λέγοντας ότι υπήρξαν στιγμές την τελευταία μέρα που υπήρχε ένας βουλευτής.

Τόνισε παράλληλα ότι δεν συμφωνεί να δημιουργείται η αίσθηση ότι η χώρα δεν έχει ελπίδα και πως "πλανώνται πλάνη οικτρά" όσοι έχουν αυταπάτη ότι εάν αποτύχει το πρόγραμμα θα βρεθούν σε προνομιακή θέση.

Το 2016 είπε δεν θα είναι εύκολη χρονιά καθώς κάποτε η μεσαία τάξη είχε να δώσει πολλά αλλά με "ενοχή κυβερνήσεων και γενικευμένη συνενοχή" φοροδιέφευγε και τώρα δεν έχει να δώσει.

Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των πολιτικών είπε αλλά είναι και τεράστια εάν το πολιτικό σύστημα δεν βγάλει τη χώρα από την κρίση. Έκανε μάλιστα λόγο για μια εγωιστική ελίτ του 1% που είναι έτοιμη να πάει να ζήσει στο εξωτερικό, "δεν την ενδιαφέρει η κρίση" και δεν έχει πληρώσει για την κρίση και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει "ασύμμετρα πλέον μέτρα" εναντίον της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ