«Βουλιάζει» η δημοτικότητα της Μέρκελ - Αυξάνονται τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος

«Βουλιάζει» η δημοτικότητα της Μέρκελ - Αυξάνονται τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ και του κόμματός της εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα μεδημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsaπου δημοσιεύθηκε σήμερα, η δημοτικότητα τουΧριστιανοδημοκρατικού Κόμματος έπεσεσταχαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιοενώ αντίθετα φαίνεται να αυξάνονται τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Ειδικότερα, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) κερδίζει το 39% των πολιτών στην πρόθεση ψήφου, σημειώνοντας πτώση μίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και 2,5 μονάδων σε σχέση με το ποσοστό του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές πριν δύο χρόνια.

Αντίθετα το AfD κέρδισε δύο μονάδες την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας το 7% για πρώτη φορά φέτος.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ επεσήμανε ότι το CDU χάνει τους υποστηρικτές του κυρίως στην ανατολική Γερμανία, ενώ και το αδελφό του κόμμα της Βαυαρίας, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), σημειώνει μεγάλη πτώση.

«Οι επιθέσεις του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ εναντίον της καγκελαρίου οδηγούν τους ψηφοφόρους στη δεξιά πτέρυγα του CSU και το AfD», εξήγησε.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό κέρδισαν μία μονάδα και έφτασαν το 25%, ενώ οι Πράσινοι και το Die Linke σημείωσαν πτώση μίας μονάδας πέφτοντας στο 9%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παρέμειναν σταθεροί στο 5%.

Εξάλλου και η δημοτικότητα της ίδιας της Μέρκελ σημειώνει πτώση 2 μονάδων στο 47%, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει φέτος.

Ο Γκίλνερ επεσήμανε όμως ότι παρότι η Μέρκελ έχει χάσει 9 μονάδες τις τελευταίες 10 εβδομάδες παραμένει πιο δημοφιλής από τους προκατόχους της.