Τι προδίδουν τα exit poll για τις έδρες

Τι προδίδουν τα exit poll για τις έδρες
Εικόνα εννιακομματικής Βουλής και κυβέρνησης συνεργασίας με περισσότερα από δύο κόμματα δημιουργούν τα ευρήματα των exit polls.

Ειδικότερα, εάν επιβεβαιωθούν και από την επίσημη κάλπη τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκόποι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 132 βουλευτές, η ΝΔ 79, η Χρυσή Αυγή 19, το ΠΑΣΟΚ 16 όσο και το ΚΚΕ, το Ποτάμι 12, η Ενωση Κεντρώων 9, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9 και η Λαϊκή Ενότητα 8.

Κατ' επέκταση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί τουλάχιστον 19 επιπλέον βουλευτές για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας ή 30-35 βουλευτές για να δημιουργήσει κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία.

Ο εκτιμώμενος υπολογισμός των εδρών που θα λάβει κάθε κόμμα εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit poll έγινε με αναγωγή στο μέσο ποσοστό κάθε κόμματος και με βάση το κοινό exit poll των καναλιών στο οποίο φαίνεται ότι λαμβάνουν:

ΣΥΡΙΖΑ : 143 - 145

ΝΔ : 75 - 76

Χρυσή Αυγή :19

ΠΑΣΟΚ :17 16

ΚΚΕ : 15

Ποτάμι: 10 - 11

ΑΝΕΛ :10

Ενωση Κεντρώων: 9

Για τον υπολογισμό των εκτιμώμενων εδρών, δηλαδή του αριθμού των βουλευτών που κάθε κόμμα θα εκλέξει στην επόμενη Βουλή, δεν ελήφθησαν υπόψη οι ακρότατες τιμές αλλά ο μέσος όρος, δηλαδή για τον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίστηκε ποσοστό 32% και για τη ΝΔ ποσοστό 30,5%.