Τσίπρας: Οι αρχές της ΕΕ δεν βασίζονται σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα

Τσίπρας: Οι αρχές της ΕΕ δεν βασίζονται σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα
Σε μια σύντομη δήλωση προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

«Η Ευρώπη στηρίζεται στις αρχές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Αυτές οι αρχές δεν βασίζονται σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς κανείς δεν έχει δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές», ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε πως «θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ του Ελληνικού λαού αλλά και των ευρωπαϊκών».

Οι δηλώσεις Τσίπρα έρχονται λίγες μόνο ώρες έπειτα από τη νέα συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ, στην τριμερή, συζήτησαν το ενδεχόμενο επέκτασης των προγραμμάτων διάσωσης της Ελλάδος. Γαλλική πηγή, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο και αναφερόμενη σε όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της 45λεπτης τριμερούς προσέθεσε:

«Επί της ουσίας η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη. Οι τρεις τους συζήτηση σαν τι πρέπει να γίνει σήμερα και αύριο για να ολοκληρωθούν τα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν και τα οποία συνδέονται με τις μεταρρυθμίσεις, την επέκταση των προγραμμάτων και το ζήτημα της χρηματοδότησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ