Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την Παιδεία
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο που αφορά "Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση", στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του.

Στην ομιλία, με την οποία έκλεισε τη διαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, σημείωσε ότι ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, καθώς "σχεδόν σε όλες τις πτέρυγες ακούστηκαν θετικές κρίσεις για ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου".

Επεσήμανε την "πάρα πολύ μεγάλη αλλαγή", που επιφέρει - όπως είπε - η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του συνυπολογισμού της βαθμολογίας της α' και β' λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς "παίρνει σάρκα και οστά" ο διαχωρισμός του λυκείου με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τον χαρακτήρα κατεπείγοντος, με τον οποίο κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο, τόνισε: "Δεν αφήσαμε να πάει μια χρονιά χαμένη, μια γενιά χαμένη" και πρόσθεσε: "Μας τιμά, θεωρώ, ότι φέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλες δυσκολίες και με μία καλή διαβούλευση" το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή.