Ν. Παρασκευόπουλος: Καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας

Ν. Παρασκευόπουλος: Καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας
Η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και διάλογος με όλους είναι μερικές από τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής επίσης τον δρόμο για την εκτέλεση της απόφασης για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου από τη Γερμανία, λέγοντας ότι θα υπάρξουν διεκδικήσεις των κατοχικών δανείων και των αποζημιώσεων με την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.

Είπε ότι θα καταργηθούν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, γιατί δεν προσφέρουν τίποτα. Είπε, επίσης, ότι οι φυλακές ανηλίκων θα περιοριστούν μόνο για εγκλήματα ανθρωποκτονίας.

Τόνισε ότι το σύμφωνο συμβίωσης θα επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Παράλληλα, είπε ότι θα υπάρξει αναθεώρηση του αντιρατσιστικού νόμου.

Επισήμανε ότι θα προχωρήσει σε διάλογο με όλους και με τους υπόπτους και με τους ενόχους και με τους κουκουλοφόρους. Όπως είπε, όταν δεν γίνεται διάλογος παραμονεύει η βία.

Τόνισε ότι «το Σύνταγμα θα είναι η κορυφή των κανόνων Δικαίου» και πρόσθεσε: «Δεν έχει θέσει στην πολιτική και το έργο της Δικαιοσύνης η αρχή να προτάσσεται ένα μνημόνιο πάνω από το Σύνταγμα».