Ο Ντερβίς Έρογλου ρίχνει βέλη στη νέα κυβέρνηση

Ο Ντερβίς Έρογλου ρίχνει βέλη στη νέα κυβέρνηση
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης ,Ντερβίς Έρογλου, κατηγόρησε την νέα ελληνική κυβέρνσηση ότι παραβίασε την συμφωνία που είχε υπογράψει με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσεότι στην Κύπρο υπάρχει μόνο ένα κράτος, γεγονός που σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Έρογλου,δείχνει ότι η Αθήνα επιμένει να αγνοεί την"Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου", η οποία δημιουργήθηκε με βάση την ελεύθερη βούληση των Τουρκοκυπρίων και "η Ελλάδα ξεχνά ότι το 1963, οι Τουρκοκύπριοι εκδιώχθηκαν υπό την απειλή των όπλων από την Κυπριακή Δημοκρατία".

Παρά την αλλαγή εξουσίας στην Αθήνα, η λογική, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό δεν έχει αλλάξει.Η τουρκοκυπριακή πλευρά, προστίθεται, "συνιστά στην Αθήνα να μην μπερδεύει τους όρους "κράτος" και "αναγνωρισμένο κράτος" ".

Με αυτό τον τρόπο, η Τουρκοκυπριακή πλευρά υπενθυμίζει στην νέα ελληνική κυβέρνηση «την de facto ύπαρξη μιας εναλλακτικής κρατικής δομής σε ένα κομμάτι της Κύπρου», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρογλου.