Σαμαράς: «Έχω ήσυχη την συνείδησή μου - Παραδίδω μια χώρα ασφαλής για τους πολίτες»

Σαμαράς: «Έχω ήσυχη την συνείδησή μου - Παραδίδω μια χώρα ασφαλής για τους πολίτες»
«Έχω την συνείδησή μου ήσυχη, είχα αναμμένα κάρβουνα στα χέρια μου και αντέξαμε»

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ Σαμαράς ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν δίπλα του τονίζοντας ότι «θα πρέπει να είναι περίφανοι για αυτή την μάχη».

Αναφερόμενος στα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι: «Ο ελληνικός λαός μίλησε, σέβομαι την απόφασή του».

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε ότι έχει την συνείδησή του υπογραμμίζοντας ότι παρόλο που παρέλαβε μια χώρα στο χείλος της καταστροφής, η κυβέρνησή του κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από τα ελλείμματα και την οικονομική ύφεση. Έβαλε θεμέλια ανάπτυξης και οδήγησε στην έξοδο από την κρίση.

«Αποτρέψαμε τα πολύ χειρότερα»

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε «Παραδίδω σήμερα μια χώρα χωρίς ελλείμματα, που συντεταγμένα που βγαίνει από την κρίση, που είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης και του ευρώ.Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει».

«Έχω ήσυχη την συνείδησή μου, είπα την αλήθεια και όφειλα να προειδοποιήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Η Νέα Δημοκρατία άντεξε

«Η Νέα Δημοκρατία άντεξε, είναι όρθια. Μέσα σε δυόμισι χρόνια έχασε 2 μονάδες, σε σχέση με το 2012», υπογράμμισε στην συνέχεια της ομιλίας του.

Τέλος έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας ότι ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας είναι κρίσιμος για την χώρα.