Σαμαράς σε Παπούλια: Για την ασφάλεια του έθνους απαιτείται αλήθεια και ευθύνη

Σαμαράς σε Παπούλια: Για την ασφάλεια του έθνους απαιτείται αλήθεια και ευθύνη
Mε τον Κάρολο Παπούλια συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου στον απόηχο της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου.

«Για την ασφάλεια του έθνους απαιτείται αλήθεια και ευθύνη όταν εξαρτάται το μέλλον των παιδιών μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης του κοινοβουλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής. Η διεξαγωγή εκλογών έχει οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου. Στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου - πιθανότατα στις 12 ή 13 του μήνα - αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από την επόμενη πλέον Βουλή και αφού προηγηθούν οι εκλογές.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, προβλέπονται έως τρεις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα. Κατά την πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι, αν αυτό δεν ευοδωθεί τότε μετά από πέντε ημέρες διεξάγεται η δεύτερη ψηφοφορία κατά την οποία απαιτούνται 151 ψήφοι για την προεδρική εκλογή και να και αυτό δεν επιτευχθεί, ακολουθεί μετά από πέντε ημέρες επίσης, η Τρίτη ψηφοφορία που πλέον απαιτεί σχετική πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.