Βενιζέλος: Συναίνεση για τον Πρόεδρο και μετά τα συζητάμε όλα

Βενιζέλος: Συναίνεση για τον Πρόεδρο και μετά τα συζητάμε όλα
Συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του ΠαΣοΚ την Πέμπτη το απόγευμα, ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την προεδρική εκλογή.

«Προχωράμε περιμένοντας ώς τον τρίτο γύρο σε μια προσέγγιση και ανταπόκριση των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, και μετά τουλάχιστον, εμείς είμαστε ανοιχτοί να τα συζητήσουμε όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά λίγο πριν την κρίσιμη πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «υπάρχει μια συνεχής παλινδρόμηση, 'παλικαράδικες' δηλώσεις για διαγραφή χρέους, και μετά κλείνουν το μάτι ότι ‘εντάξει θα τα βρούμε’».

«Το ΠΑΣΟΚ θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της ευθύνης... Κρατάμε ώς τις 29 Δεκεμβρίου την ελπίδα ανοιχτή... Οι εκλογές θα είναι βλαπτικές για το ελληνικό συμφέρον» προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Παρακαλώ τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τους εκπροσώπους των οργάνων αυτών να σεβαστούν τον ελληνικό λαό και το κυρίαρχο δημοκρατικό του δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του ελευθέρα και δημοκρατικά» επισήμανε δε ο κ. Βενιζέλος.