Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Έναρξη προγράμματος και δικαιούχοι

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Έναρξη προγράμματος και δικαιούχοι

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών με δικαιούχους όλους τους Έλληνες βάσει οικονομικών κριτηρίων. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε τα μέτρα περιορισμού ενεργειακού κόστους που θα εφαρμοστούν σε δύο σκέλη. Βασίζονται στο φιλόδοξο πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών με εκείνες χαμηλότερης ενεργειακής κλάσης αφενός και αφετέρου, την οικονομική ενίσχυση στα τιμολόγια ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε σε δηλώσεις του πώς ο οδηγός του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες, η προτεραιότητα των οποίων θα αξιολογηθεί βάσει οικονομικών κριτηρίων και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών. «Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του», τόνισε ο Κώστας Σκρέκας συμπληρώνοντας ότι βασικός στόχος «είναι όλα τα σπίτια να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, ώστε να μειώσουμε και κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε περιβάλλον και να έχουν μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ