Έρχονται 2 δισ. για τη στήριξη της εργασίας

Έρχονται 2 δισ. για τη στήριξη της εργασίας

Από σήμερα η Ελλάδα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ του μηχανισμού SURE για την προστασία της απασχόλησης, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε πως από το πρόγραμμα στην Ελλάδα αντιστοιχούν συνολικά 2,7 δισ. ευρώ. «Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό. Στόχος είναι να πεις στις υγιείς οι εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό στην εταιρεία, να μην τους απολύσουν και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν.

Το πρόγραμμα SURE έχει συνολικό προϋπολογισμό 90,3 δισ. ευρώ. Τα μεγαλύτερα ποσά θα διανεμηθούν στην Ισπανία και την Ιταλία που θα λάβουν αντίστοιχα 21,3 και 27,4 δισ. ευρώ. Το σχέδιο προτάθηκε από την Κομισιόν στις αρχές Απριλίου, ώστε να αντιμετωπιστούν εν μέρει οι επιπτώσεις στην απασχόληση από την πανδημία του κορονοϊού και ενεργοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Πρόσθεσε, επίσης, πως η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο της αναλογούν 31 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και δάνεια.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα αναμένεται να αποστείλει μέσα στις επόμενες ημέρες στην Κομισιόν τα έργα που η ίδια προτείνει να ενταχθούν στην «ομπρέλα» του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ