Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη στάση του με την Ελλάδα

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη στάση του με την Ελλάδα
Η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση μέσω «διαρροών» και δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση ότι το ΔΝΤ έχει εκφράσει ενστάσεις για την πρόταση της κυβέρνησης ως προς το ασφαλιστικό, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του ζητώντας να γίνει σαφές από την πλευρά του Ταμείου, αν οι διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες είναι επίσημες και προέρχονται από το ΔΝΤ ή πρόκειται για δημοσιογραφικές διαρροές.

«Εγώ δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση ότι υπάρχουν ενστάσεις ή ότι έχουν απορρίψει το ασφαλιστικό. Να μας πει το ΔΝΤ αν είναι δικές του οι διαρροές ή αλλιώς να διαψεύσει τις διαρροές», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε και να συμβιβαστούμε προκειμένου να βρούμε λύση». Παράλληλα τόνισε η κυβέρνηση έχει ζητήσει να μετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και αυτό όπως είπε θα γίνει με νέα χρηματοδότηση.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε με τους ευρωπαίους ομολόγους του και σημείωσε ότι «πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι για την πρώτη αξιολόγηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ