Γκάμπριελ: Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη να φέρει καλύτερες προτάσεις

Γκάμπριελ: Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη να φέρει καλύτερες προτάσεις
H ίδια η Ελλάδα θα αποφασίσει αν θα μείνει ή φύγει από το ευρώ τόνισε γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πετώντας το μπαλάκι στα χέρια της Αθήνας.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη την Ελλάδα, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ετοιμαστούμε να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Γερμανός αντικαγκελάριος το χαρακτήρισε ως «απόρριψη της νομισματικής ένωσης».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη θα πρέπει να παρουσιάσει νέες προτάσεις που θα πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με αυτές που έχουν παρουσιαστεί έως τώρα. «Αμέσως μόλις ο Τσίπρας ετοιμαστεί για συμβιβασμό, εμείς ξεκινάμε τις συνομιλίες», συνέχισε.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξέφρασε την ελπίδα η Αθήνα να αποδεχθεί στις νέες συνομιλίες ότι οι υπόλοιπες χώρες - μέλη της ευρωζώνης δεν μπορούν να δεχθούν «κούρεμα» χρέους, χωρίς όρους.

Τόνισε ότι «η κατάσταση στην χώρα έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη», υπογραμμίζοντας ότι «η μπάλα πλέον είναι στο ελληνικό γήπεδο». «Εάν η Ελλάδα θα αποχωρήσει ή όχι από το ευρώ θα το αποφασίσει η Αθήνα», επεσήμανε ο Γκάμπριελ.

Ο αντικαγελάριος εκτίμησε τέλος ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της Ευρώπης εξαιτίας της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ