Δημοσκόπηση: Στηρίζουν την κυβέρνηση οι πολίτες αλλά η πλειοψηφία φοβάται τη χρεοκοπία

Δημοσκόπηση: Στηρίζουν την κυβέρνηση οι πολίτες αλλά η πλειοψηφία φοβάται τη χρεοκοπία
Καθώς ο καιρός περνάει και η ελληνική πλευρά δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία, αυξάνεται ο φόβος χρεοκοπίας στους πολίτες οι οποίοι, ωστόσο, συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και την παραμονή στο ευρώ.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπησητης MARC για την Εφημερίδα των Συντακτών, που δημοσιεύεται σήμερα, οι πολίτες φοβούνται το σενάριο χρεοκοπίας σε ποσοστό 53,9%. Το ποσοστό αυτό τον Μάρτιο άγγιζε το 50,4%.

Παράλληλα, στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή οι πολίτες τάσσονται υπέρ της παραμονής στο κοινό νόμισμα με ποσοστό 76,9%, έναντι του 19,2% που επιθυμεί την δραχμή.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι πολίτες δείχνουν προτίμηση στη σημερινή κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) με το 58,3% να απορρίπτει όσα λέγονται περί απομάκρυνσης του Αλέξη Τσίπρα από τους ΑΝΕΛ και την Αριστερή Πλατφόρμα για να συνεργαστεί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το ερώτημα συμφωνεί το 37,1% και δεν εκφράζει γνώμη το 4,6%.

Οσον αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας αγγίζει το 72,6%. Ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος με 40,9% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 40,1%. Επειτα, βρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 30,8%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 18,8% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10,9%.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλής τόσο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που τον πιστεύουν κατά 96,6%, αλλά και στους υποστηρικτές άλλων κομμάτων.

Οσον αφορά τον Αντώνη Σαμαρά η δημοτικότητα του είναι αυξημένη μόνο στους κόλπους του κόμματος συγκεντρώνοντας το 71%.

Τέλος, όσον αφορά τη γνώμη που έχουν σχηματίσει οι πολίτες για τα στελέχη της κυβέρνησης, περισσότερο δημοφιλής αναδεικνύεται ο Γιάννης Δραγασάκης με 66,8% και ακολουθούν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 62,8% και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 61,6%