Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της δημιουργώντας απασχόληση

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της δημιουργώντας απασχόληση
Αισιόδοξος για την αποπληρωμή των χρεών της Ελλάδας εμφανίζεται ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Πιερ Μοσκοβισί στην εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», τονίζοντας ότι η χώρα έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει απασχόληση και παράλληλα υπογραμμίζει οτι η παραμονή της στην ευρωζώνη δεν εκπέμπει μηνύματα αστάθειας.

Ο κ. Μοσκοβισί προσθέτει ότι επιθυμεί να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα όχι «πού θέλει να πάει», αλλά «πώς θέλει να πετύχει τον στόχο του». «Θα αντιμετωπίσουμε με σαφή τρόπο, με τον Αλέξη Τσίπρα, το θέμα του χρέους» εξηγεί ο Γάλλος πολιτικός.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δυνατότητα μερικής διαγραφής του χρέους, ο Ευρωπαίος επίτροπος απαντά στην «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» ότι «δεν είναι αυτή η στιγμή για να γίνει μια τέτοια συζήτηση, είναι ακόμη πολύ χωρίς». Ο επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα αποσαφηνίζει δε, ότι δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις.

«Περιμένουμε, η ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει τη βούλησή της, να πει με ποιον τρόπο εννοεί να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, η πλειοψηφία να παρουσιάσει τις ξεκάθαρες αποφάσεις της. Συγχαίρουμε τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του. Μαζί, πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, με κοινούς στόχους» καταλήγει ο Πιερ Μοσκοβισί.