Φιλανδία: Συζητάμε την επιμήκυνση προγράμματος, δεν διαγράφουμε δάνεια

Φιλανδία: Συζητάμε την επιμήκυνση προγράμματος, δεν διαγράφουμε δάνεια
Έτοιμη να συζητήσει μια επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος και των ελληνικών δανείων είναι η Φινλανδία, αν η ελληνική κυβέρνηση δεσμευτεί για τις υφιστάμενες συμφωνίες και υποσχεθεί διαρθρωτικές αλλαγές, δηλώνει ο Φινλανδός Πρωθυπουργός.  

«Δεν θα διαγράψουμε δάνεια, αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την επιμήκυνση του προγράμματος διάσωσης ή των λήξεων… Αλλά, αυτό δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Άλεξη Στουμπ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θεωρεί πολύ προσιτούς τους όρους των ελληνικών δανείων και δεν βλέπει περιθώριο ριζικής αλλαγής τους. «Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών, αλλά εμμένουμε επίσης σε ό,τι είχε συμφωνηθεί προηγουμένως... Θα πρέπει να θυμάται κανείς ότι όλη η κρίση του ευρώ ξεκίνησε από την παραβίαση των κανόνων».

Η Φινλανδία είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που ζήτησε εγγυήσεις για τη χορήγηση δανείου στην Ελλάδα το 2012, μετά την άνοδο του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Οι Φινλανδοί», που ονομάζονταν προηγουμένως «Αληθινοί Φινλανδοί». Στη Φινλανδία θα πραγματοποιηθούν γενικές εκλογές τον Απρίλιο.