Eurostat: Στο -1,2% υποχώρησε ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα από -1,8%

Eurostat: Στο -1,2% υποχώρησε ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα από -1,8%
Στο -1,2% υποχώρησε ο αποπληθωρισμός τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, από -1,8% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε ελαφριά στο 0,3%, έναντι 0,4% που ήταν τον Οκτώβριο και στην ΕΕ στο 0,4% από 0,5% αντιστοίχως. Σε ετήσια βάση αποπληθωρισμός σημειώθηκε στη Βουλγαρία (-1,9%), την Ελλάδα (-1,2%), την Ισπανία (-0,5%) και την Πολωνία (-0,3%). Οι υψηλότεροι δείκτες πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Ρουμανία και την Αυστρία (1,5%) και στη Φινλανδία (1,1%).

Έναν χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2013, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν 0,9% και στην ΕΕ 1%, ενώ στην Ελλάδα υπήρχε αποπληθωρισμός (-2,9%). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών σε ετήσια βάση στην Ευρωζώνη καταγράφηκαν στις υπηρεσίες εστίασης (+0,09 ποσοστιαίες μονάδες) και στον καπνό (+0,06). Οι μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές καταγράφηκαν στο πετρέλαιο κίνησης (-0,22), τις τηλεπικοινωνίες και το πετρέλαιο θέρμανσης (-0,09.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ