Για την αύξηση του ΦΠΑ συζήτησαν Χαρδούβελης - Ανδρεάδης

Για την αύξηση του ΦΠΑ συζήτησαν Χαρδούβελης - Ανδρεάδης
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και στο επίκεντρο της συνάντησής τους βρέθηκε η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές για αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα έχει ενδεχομένως αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό παρόλα αυτά θεωρεί ότι είναι το πιο ήπιο μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί για να προχωρήσει η αξιολόγηση από την τρόικα, ενώ όπως υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών, οι όποιες απώλειες θα απορροφηθούν από τους επιχειρηματίες.

Ο εκπρόσωπος του τουριστικού κλάδου εκτιμά ότι οι επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ θα φανούν από το 2016.

Στο πλαίσιο των γενικότερων οικονομικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές του τουριστικού κλάδου, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε τις συχνές αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ, οι οποίοι- όπως είπε- έχουν αλλάξει 6 φορές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο ΣΕΤΕ έχει αναθέσει και σε δύο διεθνείς εταιρείες μελετών να κάνουν έρευνα για τις συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ. Οι σχετικές εκθέσεις θα παραδοθούν τον Ιανουάριο.