Το μεγάλο crash test της κυβέρνησης δεν είναι το φρέσκο γάλα

Το μεγάλο crash test της κυβέρνησης δεν είναι το φρέσκο γάλα
Μπορεί να συζητούμε όλοι το ζήτημα του φρέσκου γάλακτος και αν θα ψηφίσουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου που έρχεται 4-5 βουλευτές αλλά

εκεί που η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί θα είναι τα ... φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί σήμερα ανακοίνωσαν απεργία διαρκείας και φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να πάνε μέχρι το τέρμα.
Αυτό δηλώνει η φρασεολογία του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεοδοσιάδη ο οποίος μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε είπε «Όσοι θέλουν φάρμακα ας πάνε να τα προμηθευτούν στο γραφείο του κ. Χατζηδάκη. Οι βουλευτές που σκοπεύουν να ψηφίσουν αυτές τις διατάξεις ας εξασφαλίσουν φάρμακα και για τον κόσμο.» Ουσιαστικά δήλωσε πως ούτε καν εφημερεύοντα φαρμακεία θα λειτουργούν. Και αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και φυσικά δύσκολα διαχειρίσιμο από την κυβέρνηση.
Ακόμα και αν η κυβέρνηση επιβάλλει τη λειτουργία εφημερευόντων φαρμακείων υπάρχει και η οδός της έλλειψης φαρμάκων που δεν θα καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών με το επιχείρημα «μου τελείωσαν» ή δεν μου δίνει άλλα η φαρμακαποθήκη. Άραγε η κυβέρνηση έχει Plan B για την περίπτωση που μείνουν κλειστά τα φαρμακεία επί μακρόν. Γιατί αν δεν έχει τότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.
Οι φαρμακοποιοί επειδή βλέπουν να μειώνονται τα έσοδά τους, έχουν ανείσπρακτες απαιτήσεις από το κράτος και πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους είναι απελπισμένοι. Και ως γνωστόν η απελπισία οδηγεί στα άκρα τα οποία δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]