Το τρικ αποπομπής του ΔΝΤ από τον επικίνδυνα ψεύτη κύριο Σόιμπλε

Το τρικ αποπομπής του ΔΝΤ από τον επικίνδυνα ψεύτη κύριο Σόιμπλε
«Γαλαντόμος» για την Ελλάδα εμφανίζεται σύμφωνα

με τα δημοσιεύματα του Γερμανικού τύπου ο Γερμανός Υπουργός Βόλφγκαγκ Σόιμπλε καθώς φέρεται να εξετάζει πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 20 δις Ευρώ. Όμως η γαλαντομία αυτή δεν είναι άσχετη του γεγονότος ότι οι Γερμανοί προετοιμάζουν το έδαφος για να πετάξουν έξω το ενοχλητικό ΔΝΤ από την τρόικα. Και αυτό διότι πολύ απλά το ΔΝΤ έχει «στυλώσει τα πόδια» και ζητά άμεσο κούρεμα ελληνικού χρέους προς τον επίσημο δημόσιο τομέα ώστε αυτό να καταστεί απολύτως βιώσιμο.
Οι Γερμανοί όμως δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και προωθούν έμμεσες λύσεις όπως η επιμήκυνση της ωρίμανσης των ελληνικών δανείων και η μείωση των επιτοκίων ώστε το χρέος να μειωθεί σε βάθος χρόνου. Έτσι φαίνεται ότι η αύξηση της βοήθειας προς την Ελλάδα σχετίζεται με την κάλυψη από τους Ευρωπαίους των δόσεων του ΔΝΤ που υπολείπονται και κατά συνέπεια την αποπομπή από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στη διαχείριση του ελληνικού χρέους όταν το ΔΝΤ θα αποχωρήσει αμφισβητώντας τη βιωσιμότητά του.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο κ. Σόιμπλε αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επικίνδυνος. Φυσικά από τα έγγραφα του ΔΝΤ αποδείχτηκε και ψεύτης όταν το 2010 υποσχέθηκε αγορές ελληνικών ομολόγων από τις Γερμανικές Τράπεζες οι οποίες στη συνέχεια ξεπούλησαν στις πλάτες των ελληνικών τραπεζών.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

[email protected]