Έφυγε από τη ζωή η Ροζίτα Σώκου - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Έφυγε από τη ζωή η Ροζίτα Σώκου - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” με κορωνοϊό.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα (Τρίτη 14/12/2021) η Ροζίτα Σώκου σε ηλικία 98 ετων. Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” με κορωνοϊό.

Την είδηση για τον θάνατό της έκανε γνωστή η κόρη της, Ιρένε Μαραντέι, με ανάρτηση στα social media.

Η ανάρτηση της κόρης της Ροζίτας Σώκου:

“Σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 8.35 π.μ. πέθανε η μητέρα μου Ροζίτα Σώκου, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες με κορωνοϊό. Σύμφωνα με την επιθυμία της, θα γίνει αποτέφρωση σε κλειστό κύκλο χωρίς συμμετέχοντες και αργότερα που θα έχω γίνει και γω καλά, θα κάνουμε ένα πάρτυ με τους φίλους για το σκόρπισμα της τέφρας και το κατευώδιο.

Γεννημένη στις 9.9.1923, είχε πρόσφατα γιορτάσει τα 98α της γενέθλια και είχε μόλις ολοκληρώσει τη 2η, επαυξημένη και βελτιωμένη έκδοση της μνημειώδους αυτοβιογραφίας της με τίτλο “Ο αιώνας της Ροζίτας”. Τον αιώνα βέβαια δεν τον έφτασε, αλλά καλύτερα για κείνη, γιατί ήταν ήδη πολύ κουρασμένη και ταλαιπωρημένη. Λυπάμαι που δεν μπόρεσε να έχει έναν ήσυχο θάνατο στο σπίτι της, με τους δικούς της ολόγυρα. Αλλά τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε.

Δεν σας γράφω περισσότερα γιατί κι εγώ είμαι σε δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο. Μη γράψετε πολλές κακίες και ανακρίβειες αν μπορείτε. Αυτά πονάνε πολύ. Στο κανάλι Ροζίτα Σώκου στο youtube θα βρείτε ενδιαφέρον και χρήσιμο υλικό.

Ιρένε Μαραντέι

Σημείωση. Μη με παιρνετε τηλέφωνο και μη στέλνετε μηνύματα. Δεν μπορώ να απαντήσω”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ