Τέλος στα βραβεία βάσει φύλου στα Brit Awards

Τέλος στα βραβεία βάσει φύλου στα Brit Awards

Τα Brit Awards ακολουθούν τα βήματα άλλων σόου απονομής βραβείων ή εκδηλώσεων που κατήργησαν τις κατηγοριοποιήσεις κατά φύλο.

Η Dua Lipa και ο J Hus θα μείνουν στην ιστορία ως οι τελευταίοι σταρ που κέρδισαν Brit Award καλύτερης γυναίκας και καλύτερου άνδρα καλλιτέχνη!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, από την επόμενη χρονιά, οι δύο κατηγορίες θα συνδυαστούν σε ένα ενιαίο βραβείο για τον καλύτερο βρετανό καλλιτέχνη, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Τα βρετανικά μουσικά βραβεία θα καταργήσουν εν ολίγοις τις κατηγορίες άνδρα και γυναίκας από τον επόμενο χρόνο, εισάγοντας βραβεία ουδέτερα ως προς το φύλο.

«Είναι σημαντικό τα Brit Awards να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να στοχεύουν στο να είναι όσο το δυνατόν ανοικτά προς όλους», δήλωσε σε μια ανακοίνωση ο νέος πρόεδρος των βρετανικών βραβείων και αντιπρόεδρος της Polydor Records Τομ Μαρτς. «Νιώθουμε πως είναι απολύτως η κατάλληλη στιγμή για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα των καλλιτεχνών για τη μουσική που δημιουργούν και τη δουλειά που κάνουν, ασχέτως του φύλου» πρόσθεσε.

Τα Brit Awards ακολουθούν τα βήματα άλλων σόου απονομής βραβείων ή εκδηλώσεων που κατήργησαν τις κατηγοριοποιήσεις κατά φύλο. Τον Σεπτέμβριο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Σεμπαστιάν απένειμε το πρώτο ουδέτερου φύλου βραβείο υποκριτικής, για την καλύτερη πρωταγωνιστική ερμηνεία, στους Τζέσικα Τσαστέιν και Φλόρα Οφέλια Χόφμαν Λίνταλ.

Τη 42η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων BRIT θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Μο Γκίλιγκαν. «Τα Brit Awards δεν είναι απλά μια γιορτή της βρετανικής μουσικής, αποτελούν μια αντανάκλαση της βρετανικής κουλτούρας», είπε ο Γκέοφ Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος των BRIT Awards.

Πηγή: ERTnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ