Τα «πάνω - κάτω» στην ΕΡΤ μετά τις συζητήσεις που κατέληξαν σε τηλεοπτικό «ναυάγιο»

Τα «πάνω - κάτω» στην ΕΡΤ μετά τις συζητήσεις που κατέληξαν σε τηλεοπτικό «ναυάγιο»

Σοβαρή εμπλοκή στη δημόσια τηλεόραση που οδήγησε σε άδοξο φινάλε τα σχέδια για την prime time της ερχόμενης σεζόν

Ανατροπές έρχονται στην prime time της ΕΡΤ, μετά τη σοβαρή εμπλοκή με την παραγωγή του «Music Hall», που οδηγεί σε οριστικό τέλος τη συμφωνία με τη δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ στήριξε μεγάλο μέρος του σχεδιασμού της στη νέα σειρά εποχής με επίκεντρο ένα πολυτελές καμπαρέ στην Αθήνα το 1929, ενώ ενέκρινε συνολικά 63 επεισόδια της σειράς, με στόχο να προβάλλει δύο επεισόδια την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reallife.

Μάλιστα, για τη σειρά είχε ήδη «κλείσει» να πρωταγωνιστήσει ο Αργύρης Πανταζάρας, ενώ σε τελικές συζητήσεις βρισκόταν και η Φιλαρέτη Κομνηνού. Το deal φαίνεται τελικά να ναυαγεί, καθώς η εταιρεία με επιστολή της στην ΕΡΤ δήλωσε αδυναμία εκτέλεσης παραγωγής της σειράς και παραιτήθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν σημαντικές διαφωνίες ανάμεσα στον παραγωγό Πάνο Παπαχατζή, τον σκηνοθέτη Γιώργο Κορδέλα και τον σεναριογράφο Κλεάνθη Δανόπουλο για τον τρόπο που θα γυριστεί η σειρά και το εικαστικό αποτέλεσμα, γεγονός που οδήγησε σε ρήξη, ενώ επισήμως επικαλέστηκαν θέμα για τα πνευματικά δικαιώματα.

Από την πλευρά της, η ΕΡΤ διεμήνυσε στην εταιρεία παραγωγής Αργοναύτες ότι, εφόσον δεν μπορεί να τηρήσει το αρχικό χρονοδιάγραμμα για παράδοση της σειράς ώστε να προβληθεί τον Οκτώβριο, δεν υπάρχει δέσμευση της ΕΡΤ για τη συγκεκριμένη παραγωγή.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reallife, παρότι η ανάθεση της σειράς είχε περάσει από το Δ.Σ. της ΕΡΤ, δεν είχε ακόμα υπογραφεί σύμβαση με την εταιρεία παραγωγής. Η δημόσια τηλεόραση δέχεται σημαντικό πλήγμα και κινείται ήδη για να βρει εναλλακτικό πρόγραμμα, πιθανότατα άλλη σειρά, για να καλύψει το κενό στην prime time. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται μια έσχατη προσπάθεια μήπως τελικά «σωθεί» το project, με πιθανή αλλαγή στους συντελεστές, όμως με μικρές πιθανότητες επιτυχίας.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για διεκδίκηση του «Music Hall» από άλλο τηλεοπτικό σταθμό και για… τεχνητή κρίση με την ΕΡΤ, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με καλύτερους όρους σε άλλο κανάλι, εκδοχή που μένει να επιβεβαιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ